Fordelen ved at have et stærkt password

Bruger du et stærkt password?

Vi har tidligere angivet, hvor vigtigt det er at have stærke passwords til jeres TimeLog Project. Nu viser en generel analyse af 32 millioner passwords lavet af sikkerhedsfirmaet Imperva, at det mest brugte password er 123456 efterfulgt af det lige så opfindsomme password 12345. Så her er nogle gode råd til at sikre jeres data ved at bruge stærke passwords:

Få styr på passwords

Alt for mange brugere har alt for usikre passwords. Opbevaring af password er ofte lige så stort et problem. Lav derfor regler for passwords i jeres sikkerhedspolitik.

I TimeLog Projects systemadministration kan du sætte regler op for, hvilke passwords der er tilladt. Sørg for at de mest simple passwords ikke er mulige (få karakterer, samme password som brugernavn etc.), og at der stilles krav til længden og variationen i passwordet. Et stærkt password indeholder både bogstaver, tal og tegn.

Udover at være for simple er en anden typisk fejl, at medarbejderne anvender de samme passwords privat og på arbejdspladsen. Dette kan give brud på sikkerheden da de fleste har tendens til at give nære venner eller kærester disse koder. Hvis en privat PC bliver hacket og det sammen password er brugt til alt, er det desuden sandsynligt, at dette password også bruges på ofrets arbejdsplads, og det er dermed nemt for hackeren at få adgang til virksomhedens data/intranet.

Undgå "master"-passwords

Det er en dårlig ide at give alle medarbejderne det samme password ved introduktionen af et nyt IT-system - eller at have et generelt password som anvendes i virksomheden. Endnu værre er det at have et bestemt system for hvordan nye passwords laves.


Hvis du vil læse mere om den omtalte analyse samt sikkerhed i TimeLog Project, kan du læse mere her:

Kan du gætte hvad "123456" er? (artikel fra ComputerWorld)

Consumer Password Worst Practices 

Sikkerhed og adgang i TimeLog Project

Produktark om sikkerhed

  Tidsregistrering i Excel