Tak til Apple for early adopters og innovaters

En tak til Apple, early adopters og innovators!

Endnu engang er Apple kommet med et produkt, som alle bare må eje. Den fantastiske iPad. Sådan virker det i hvert fald i medierne, når man hører om den store succes. Men for en ikke-tekniker som mig, kan jeg ikke lade være med at trække på smilebåndet over at se så mange mennesker gå amok over en forstørret iPhone, som egentlig ikke har et bestemt formål, den løser.

For hvad kan man egentlig bruge den til? Forleden sad jeg til et seminar, hvor min sidemand stolt tog sin iPad frem. Jeg overvejede at prikke ham på skulderen for at høre om hans erfaringer, og om han synes, den var så fantastisk, som den blev gjort til. Jeg tænkte, at jeg i stedet lige ville observere, hvad han egentlig skulle bruge den til. Det kunne jo være, jeg ville blive overrasket. Men det gjorde jeg ikke. Han brugte den til at have liggende på skødet og se fin ud, men ellers brugte han den til ingenting! Jeg kunne ikke lade være med at føle en lille sejr over, at jeg fik bekræftet min fordom. Den er kun til pynt og til dem, som gerne vil kunne sige, at de har de rigtige forbindelser og har kunnet købe en iPad, inden den  kom til Danmark.

"Innovators" og "early adoptors" er guld værd

Nu er det sådan, at inde hos os er folk meget fokuseret på ny teknologi, og hvad der snart kommer på markedet af smarte gadgets. Og selvom jeg arbejder i en IT-virksomhed, så kan jeg ikke ligefrem sige, at jeg hører ind under den kategori. Jeg har det lidt ligesom dem, som først efter nogle år vænnede sig til tanken om SaaS i stedet for installeret software.

Men hvis ikke der var mennesker, som tog ny teknologi til sig med julelys i øjnene, så ville mange virksomheder aldrig være blevet til det, de er i dag - heller ikke TimeLog. Da vi kom på markedet, var hele cloud-tankegangen meget ny, og vi var oppe at kæmpe mod installerede løsninger, hvor virksomheder selv kunne stå for sikkerheden. Hvis det ikke var for folk, som elskede ny teknologi og så fordele og muligheder i stedet for usikre forandringer, havde TimeLog ikke eksisteret i dag.

Så egentlig skylder vi disse "innovators" og "early adopters" en stor tak for at ville udforske nye muligheder, så sådan nogle som mig, som måske er lidt konservativ - dog vil jeg ikke sætte mig selv i gruppen som "laggards" men nærmere som en blanding af "early majority" og"late majority", kan få de muligheder, vi har i dag.

Man skal aldrig sige aldrig

Så lad os nu se… Måske jeg må tage min ord i mig igen. Det skulle ikke være første gang. Jeg havde lidt den samme holdning til iPhone som med iPad - og nu er min iPhone blevet min bedste ven. Måske, når en større del af befolkningen har taget iPad'en til sig, og nogle rent faktisk kan vise mig, hvordan den skaber værdi i min dagligdag, ser jeg lyset - man skal aldrig sige aldrig!

Jeg kan jo egentlig godt se de pointer, som min kollega sendte rundt på mail:

"Tænk lige på en iPad, som den perfekte device til ledere til møder:

  • Tænder uden boot.
  • Tjekket.
  • Perfekt skærm til at dele.
  • Mere diskret, mere lækker end en bærbar.
  • Har ikke samme ekskluderende effekt som en bærbar.

Og så kan man vise rapporter fra TimeLog Project til møder"

Okay, jeg kan måske godt se, at den er lidt mere handy end en stor tung PC'er, så nu må fremtiden vise, om jeg alligevel ender som en (lykkelig?) ejer af en iPad.

En vigtig pointe er dog - og som jeg selv prøver at leve efter - at forandring kan vise sig at være lige det, vi har brug for at skabe nye muligheder.

Så til sidst en tak til alle jer, som prøver alt det nye af, så jeg også får muligheden for at prøve det!

  Tidsregistrering i Excel