TimeLog Team Edition løst hverdagsproblemer for mange små virksomheder

TimeLog Team: Tidsregistrering hos den lille virksomhed

Hvad gør den lille virksomhed – der i en tidlig fase ønsker professionel håndtering af tidsforbruget med henblik på at styre forretningen bedre – uden at skulle investere store summer i komplekse løsninger?

Netop dette behov rendte TimeLogs salgsteam ofte ind i for et års tid siden. Vi lancerede derfor en mindre version af TimeLog Project, kendt som TimeLog Team - og kan nu drage de første erfaringer fra en brugerundersøgelse gennemført i efteråret 2010.

Er det overhovedet nødvendigt?

Først og fremmest er det relevant at spørge, om de små virksomheder på under 10 brugere overhovedet har brug for it-værktøjer til at styre deres tid? Er det ikke bare spild af ressourcer og netop tid? Vores erfaring viser dog tydeligt, at tidsregistrering selv i små virksomheder har sin berettigelse, og vi oplever for tiden en stigning på ca. 25% om måneden i brugerantal i forhold til det eksisterende.

Prisen svarer til en kop kaffe - det er til at forholde sig til!

Det er en balancegang, hvornår behovet ændrer sig fra nice-to-have til need-to-have, men faktum er, at vi i TimeLog ofte fanger de lidt større virksomheder, når skoen for alvor trykker, og de allerede har mistet mange fakturerbare timer. Derfor kan den proaktive tilgang, hvor den lille virksomhed starter tidligt med små-investeringen i it-værktøjer, være det hele værd i det lange løb.

Et øget fokus på prisen følger naturligt med, når vi henvender os til de mindre virksomheder. Ofte er den et følsomt emne, der afvejes tungt i forhold til gevinst sammenholdt med indsats. Men med en prismodel der svarer til, hvad det koster at købe to kopper café-kaffe, kan de fleste være med. De små virksomheder får dermed muligheden for at tage første skridt i retning af yderligere professionalisering og kan skærpe overblikket over forretningen uden store investeringer.

Mange valgmuligheder er ikke godt nok

Ideen med en løsning à la TimeLog Team, der er skåret ind til benet, hvad angår både pris, dybde og funktionaliet - men som samtidig inkorporerer muligheden for at vækste med løsningen - ligger i tråd med tendensen om enkle let-forståelige løsninger uden for mange valgmuligheder. Netop det sidste "enkle let-forståelige løsninge uden for mange valgmuligheder", er en klar tendens på markedet, ifølge Gartner-analytiker Brian Prentice.

I en artikel til ComputerWord fra november 2010 kommenterer han på udviklingsafdelingens ingeniører, der bliver ved med at putte flere funktioner i systemerne, så overblikket ryger. Han taler om en intolerance over for over-udviklede og hyper-komplekse applikationer, hvilket har skabt en modreaktion hos brugerne, der i stedet leder efter intuitive systemer med få funktioner.

Tendensen til simplificering beskriver Prentice også som en del af baggrunden for succesen med smartphone-applikationer: "Det der driver smartphone-markedet fremad netop nu, bunder i en efterspørgsel på overskuelige, simple og let-forståelige applikationer". En efterspørgsel som vi ser meget tydeligt hos de små virksomheder.

Er tiptekster, videoguides og brugervejledninger for meget produkt?

Foruden at de små virksomheders behov selvfølgelig er simplere end de større virksomheders, er brugervenligheden essentiel. Vi har et stort apparat af serviceydelser tilknyttet vores produkter. Men undersøgelsen af vores Team-kunder viser tydeligt, at de kun i et meget lille omfang gør brug af tiptekster, videoguides og brugervejledninger - produktet forventes at være intuitivt og brugervenligt for ellers vurderes det som værende for komplekst.

Det er en interessant indsigt at få og sætter tanker i gang omkring behovet for omkringliggende service vs. fokus på selve brugervenligheden i produktet. Men det understøtter også tydeligt styrken ved de mindre systemer, hvor der er skåret i funktionaliteten.

Artikler, der behandler nogle af de samme emner fra andre vinkler:

Katrine Grytter

Katrine Grytter
  Tidsregistrering i Excel