Tidsregistrering på iPhone

Hvad har du altid med dig? Telefonen!

Som ny medarbejder i TimeLog var det både overvældende og en smule grænseoverskridende at skulle være en af dem, der ”walked the talk” – for hvad er en virksomhed, der sælger tidsregistrering og projektstyring uden at bruge det selv? – Og helst til perfektion.

Jeg har før arbejdet i konsulentbranchen og husker tidsregistreringen som et dagligt onde. Jeg kan også huske, hvordan man til tider kunne føle, at man ikke var effektiv nok, når det kom til dagens afslutning, fordi man havde brugt for mange timer på opgaverne/kunderne. At huske tilbage og få det eksakte tal på mit tidsforbrug var en - til tider - uoverkommelig opgave, der endte med at blive et ca-tal.

Uventet hjælp - fra telefonen

Men så for et par uger siden var jeg nødt til at tage en impulsiv hjemmearbejdsdag. Som moderne vidensmedarbejder var jeg heldig, at arbejdet kunne varetages online via min private computer. Registreringen af tid kunne bl.a. ske ved at logge ind på TimeLogs server og registrere tid - men jeg kunne ikke huske webadressen. Til gengæld havde jeg TimeLogs smartphone-app på min telefon. Og denne app kan registrere tid.
Opgaverne blev klaret - og ditto tidsregistreringen. (Det sidste på  mobiltelefonen.)

Tidsregistrering på iPhone og Android

TimeLogs tidsregistrerings-apps er skræddersyet til netop sådan nogle episoder. De dage, hvor man ikke har adgang til sin computer, giver ikke mere grå hår i tidsregnskabet. For oftest har du mobiltelefonen med dig - og TimeLog har tidsregistrering på både almindelige mobiltelefoner og smartphones. Den nyeste app er til Android og lander lige om lidt.

 

Min oplevelse fik mig til at tænke på, hvor mange der har haft glæde af mobil tidsregistrering…:

Håndværkeren i den lille virksomhed
En lille virksomhed har nok at gøre - også med administrationen. En tabt time betyder tabt indkomst - og er der for mange af dem, bliver det dyrt i længden. Blandt TimeLogs kunder finder man mange håndværks- og entreprenørvirksomheder, der har valgt TimeLog, netop på grund af den mobile app, der er perfekt til dem på farten, som lever af at sælge tid.

Virksomhedskonsulenten i den store rådgivningsvirksomhed
Det der kendetegner en typisk dag for virksomhedskonsulenten er … møder. Enten i byen eller hos kunderne. Hvor mange virksomhedskonsulenter kan huske præcis hvad de lavede hvornår efter bare to dage? Rådgivningsvirksomheder, ingeniører eller implementeringskonsulenter - alle, der har med kunder eller salg at gøre, kan tage deres tidsregistrering med sig. Og så kan man tidsregistrere selv når netværket er nede - telefonen synkroniserer, når forbindelsen er genoprettet til nettet.

Tidstagning med et personligt mål for øje
Måske lyder det som en mærkelig idé med tidsregistrering for sin egen skyld - men ikke for Will Reynolds, der ville vide, om han virkelig brugte tid på det, han elskede at arbejde med. Derfor tog han sagen i egen hånd og lagde sine data ind i Excel og spurgte tallene, om det han arbejdede med, også var det, han elskede. Hvad han fandt ud af, kan du læse om her.

 

Ovenstående eksempel viser på en meget konkret måde, hvordan tidsregistrering kan hjælpe os til at blive mere bevidste om det, vi gør, og hvordan vi handler. Om vi når vores mål, og om der er forbedringer vi kan opnå ved at gøre noget andet.
Ved at blive bevidste om, hvad vi gør, kan vi nemmere skabe plads og rum til forandring, sætte fokus på det vigtige og indfri mål og ambitioner. Nogle virksomheder flytter sig flere kilometer - andre flytter sig nogle få meter. Men for begge gælder det, at hver en meter og hver en time er penge værd. For når fakturaerne bliver sendt ud, skal balancen mellem kundetimer og administration helst være rigtig.

Er der balance i dit tidsregnskab?

Anette Bangsfelt

Anette Bangsfelt
  Tidsregistrering i Excel