TimeLogs nye website er gået i luften - læs om designet bag timelog.dk

TimeLogs nye hjemmeside - Del 1

For en måned siden lancerede vi den sjette generation af TimeLogs website, som har meget at leve op til. I en serie af 3 blogindlæg fortæller vi, hvilke tanker der ligger bag design, farver og indhold.

Forrige generation af www.timelog.dk så dagens lys i 2007 og viste sig at være forbløffende sejlivet. Faktisk skulle vi frem med rigtigt gode argumenter for at få lov til at redesigne websitet - for den slags er en større investering, der skal kunne tjene sig hjem igen. Alligevel måtte vi kuppe nogle af ændringerne igennem. For vi ville have et nyt website.

Back in the CMS

Vi havde engang et Content Management System (CMS) fra dengang alle reklamebureauer byggeder deres eget, fordi de troede, at det var let problem at løse. Oplevelsen var så skræmmende, at vi først nu tør vende tilbage til et CMS, og valget er faldet på Umbraco, som er ganske gratis og bygget på Microsofts teknologier. Dette hænger godt sammen med vores øvrige systemer og produktionsplatform.

Et CMS skal gøre os mindre afhængige af teknikerne, så flere kan udgive noget på websitet og bruge kortere tid på det. Fordelen er både et mindre samlet tidsforbrug og kortere tid fra tanke til handling. Samtidig skal CMS'et gerne holde styr på links og tidspunkter automatisk, så vi får fjernet en masse manuelle processer, som lugter langt væk af stærkt rutineprægende præstationer.

Fleksibel integration

Samtidig skal et CMS på den ene side holde på stilen, så individuelle udskejelser ikke er mulige, og på den anden side være så fleksibelt, at skabelonerne ikke bliver gabende kedelige og modsætter sig optræk til originalitet. Til det har vi udviklet modulært opbyggede skabeloner, hvor hvert enkelt element kan få tilføjet eller fjernet egenskaber.

Ud over Umbraco har vi spundet vores website ind i systemer til email-notifikationer og CRM, hvor vi også har moderniseret og automatiseret arbejdsprocesserne. Og selvfølgelig kører vi statistik på alle besøgende, så vi kan blive klogere på, hvad I vil have. 

 

Anders Brandstrup

Anders Brandstrup
  Tidsregistrering i Excel