Trine Kolding - ekspert inden for effektivitet og planlægning

Tidsregistrering af pligt

Få indblik i Trine Koldings egne erfaringer med tidsregistrering inden hun besluttede at undervise i personlig effektivitet, hvor tidsregistrering er en del af pensummet.

Trine Kolding
Ekspert i effektivitet og planlægning
Trine Kolding - når tiden er vigtig!

Mine egne erfaringer med tidsregistrering

Inden jeg startede som selvstændig i 2004, hvor jeg valgte at fokusere 100 procent på undervisning i personlig effektivitet, var jeg ansat i et mindre konsulenthus i Aarhus og herefter Teknologisk Institut. Begge steder var tidsregistrering obligatorisk. Og ikke lige populært blandt alle medarbejdere. Især ikke hvis man havde udskudt registreringen til sidst på ugen eller endnu værre – sidst på måneden! De fleste af os kan dårligt huske, hvilke arbejdsopgaver vi løste i går, så hvordan skulle det være muligt at rekonstruere efter en uge eller en hel måned?

Tidsregistrering startede som pligt

Jeg indrømmer blankt, at tidsregistreringen de første år var ren pligt. Formålet med den var ikke altid klart, og netop manglende formål og uklare anvendelsesmuligheder er en af de helt store faldgruber ved tidsregistrering. I en travl hverdag giver det ingen mening at skulle bruge tid på noget, der, ja, ikke giver mening.

Heldigvis begyndte tidsregistreringen for alvor at have et formål, da jeg arbejdede som projektleder. Nu kunne jeg hele tiden have styr på, om mine projekter overholdt budgetterne både økonomisk og tidsmæssigt. Og især som selvstændig har jeg haft meget glæde af at skabe overblik over, hvad jeg bruger min tid på.

I 2007 var jeg med til at stifte firmaet Styr På tiden ApS, der ligesom TimeLog leverer tidsregistrering. Dog måtte jeg sande, at jeg brænder mere for at lære virksomheder og organisationer, hvordan de får mest muligt ud af tiden ved hjælp af redskaber som prioritering, planlægning og struktur, end for at udvikle it-systemer. Vores veje skiltes derfor efter et par år, og i stedet helligede jeg mig undervisning, coaching og bogskriveri inden for mit fagområde.

Hvorfor bruge tid på at registrere sin tid?

Tidsregistrering sætter fokus på, hvad du egentlig bruger tiden på, og hvor meget tid du reelt bruger. Selv om du har prioriteret din tid og ved, hvad du bør bruge tiden på, er det nemlig ikke sikkert, at det er dét, du ender med at bruge tiden på.

Mange forbinder tidsregistrering med ekstraarbejde, tidsrøveri, endeløse regneark og for nogles vedkommende endda med kontrol. Men tidsregistreringen har mange fordele og kan bl.a. synliggøre:

  • Reelt tidsforbrug
  • Opgavernes omfang
  • Omfang af afbrydelser og andre tidsrøvere
  • Arbejdsmønstre
  • Udskydelsesadfærd

Registrering af din tid hjælper dig til at holde fokus på, hvad du bruger tid på, hvor lang tid det tager, og hvad dagen rent faktisk er gået med. Samtidig kan du bruge din tidsregistrering som en motivationsliste, fordi den bidrager til oplevelsen af at have været effektiv. Forudsat selvfølgelig at du har arbejdet med dine vigtige opgaver. Mere om det i et senere indlæg…

Om Trine Kolding

Danmarks førende ekspert i personlig effektivitet og planlægning. Hun har undervist i tidsstyring siden 2000 og er forfatter til fem anmelderroste bøger om effektivitet:

  • Få styr på tiden (2007, Børsens Forlag)
  • Førstehjælp til travle medarbejdere (2008, Gyldendal Business)
  • Førstehjælp til travle børnefamilier (2009, Gyldendal Business)
  • Den effektive leder (2011, Gyldendal Business)
  • Overskud i familien. (2013, e-bog)

Trine er uddannet fra Copenhagen Business School og Danmarks Pædagogiske Universitet samt certificeret proceskonsulent og coach.

Trine vil i den kommende tid komme med råd og idéer til optimering af jeres forretning. Hun vil også deltage i et gå-hjem-møde d. 14. april og TimeLog-dagen d. 22. september. 

Læs mere om Trines arbejde og foredrag.

Inspiration til din forretning?

 
Tidsregistrering i Excel