Faktureringsprocessen i TimeLog Project - nem søg faktura mulighed

Spar tid på faktureringsprocessen

Bogholderen kan med det samme se, hvilke fakturaer som er meldt klar til bogføring og sparer dermed tid på intern kommunikation i faktureringsperioden. 

Det kan være en tidskrævende proces, når der skal faktureres. Der er mange fakturaer, der skal håndteres, og mange personer er involveret. Vi har derfor lavet forbedringer til faktureringssprocessen, så I kan spare tid.

To nye interfaces i TimeLog Project

Vi har delt Søg fakturaer i to nye interfaces: Kladder og Fakturaarkiv. Dette gør det nemmere at håndtere faktureringsprocessen, da Kladder tager udgangspunkt i faktureringen lige nu og her, og Fakturaarkiv er et opslagsværktøj til gamle fakturaer.

Søg fakturaer i to interfaces: Kladder og fakturaarkiv

Kladder

Dette interface understøtter nu en længe ønsket proceshåndtering, som letter kommunikationsflowet internt i jeres virksomhed.

Når en projektleder laver en fakturakladde, kan denne nu angive Klar til fakturering på de enkelte fakturaer.

Projektlederen kan angive om fakturakladden er klar til fakturering.

Det betyder, at bogholderen kan søge disse fakturaer frem og tjekke, at alt er i orden velvidende, at projektlederen har bekræftet, at der ikke kommer ændringer til fakturaen. Dermed kan de simple fakturaer hurtigt blive sendt afsted uden at skulle vente på, at alle fakturakladder er færdige.

Husk, der kan for hver enkelt bruger vælges, om denne skal have lov til at bogføre fakturaer. Ved at begrænse dette, så er I sikre på, at det kun er enkelte personer, som kan bogføre, hvilket kan minimere fejl.

Processen kan se således ud:

  1.        Projektleder laver en fakturakladde
  2.        Projektleder melder den klar til bogføring
  3.        Bogholder tjekker for fejl
  4.        Bogholder bogfører fakturaen
  5.        Bogholder overfører eventuelt fakturaen til et økonomisystem
  6.        Bogholder melder fakturaen afstemt, når den er betalt eller bare afsluttet bogføringsmæssigt

Fakturaarkiv

Som noget nyt kan du nu søge efter et specifikt fakturainterval, fakturaer baseret på en specifik kundekontrakt eller en general kontrakttype. Dermed er dine søgemuligheder blevet endnu mere specifikke.

Under visningsmuligheder kan du vælge, hvor mange data du ønsker at have med i dit overblik. Du kan fra fakturaarkiv også vælge, om du vil se kladder, så du stadig kan få det samlede overblik over en kundes fakturering. 

Det er nyt at du kan søge efter fakturainterval, en faktura baseret på en kundekontakt eller en general kontrakttype.

Nem og hurtig søgning

Når du har udvalgt dine søgekriterier (filtre), kan du vælge at gemme søgningen ved at klikke nederst i højre hjørne på pilen ud for Vis (se billedet overfor). Her kan du navngive og gemme filteret. Næste gang du klikker på den lille pil, kan du vælge mellem dine forskellige filtre.

Ønsker du en specifik søgning hver gang du kommer ind i et af de to interfaces, så kan du under personlige indstillinger for hver side vælge, hvilket filter som skal bruges som standard, og om data skal hentes med det samme, du kommer ind på siden – altså uden du overhovedet skal foretage dig noget.

Du kan vælge hvilket filter du vil bruge som standard i dine søgninger.

Mindre fyld - mere data

Endnu en forbedring er, når du har søgt efter specifikke data, så klappes søgesektionen automatisk sammen, så der er mere plads til at se de data, der er interessante for dig. Du kan altid åbne filtret igen for en ny søgning.

Har du en lang liste af fakturaer/kladder, så vil du ude i venstre side se et filter-ikon. Hvis du trykker på det, så kommer du automatisk op til toppen og filteret vil være åbent for en ny søgning.

Er du interesseret i at læse mere om brugen af de nye interfaces, så kan du læse vores hjælpetekster, som vi også linker til direkte fra de enkelte sider.

Læs mere om Kladder 

Læs mere om Fakturaarkiv

 

Hjælpe tekst

 
Tidsregistrering i Excel