Har du prøvet at føle dig stresset over at skulle på ferie?

4 gode råd til at gå på sommerferie uden stress

Sommerferien er lige om hjørnet, hvilket for mange betyder ro og afslapning. Desværre starter ferien for rigtig mange med et utal af stresshormoner i kroppen på grund af nogle hektiske dage lige op til ferien.

Trine Kolding
Ekspert i effektivitet og planlægning
Trine Kolding - når tiden er vigtig!

Har du også prøvet at starte din ferie med masser af stresshormoner i kroppen?

Af uransagelige grunde kommer især den lange sommerferie bag på mange mennesker. Desuagtet at det er samme mønster, der gentager sig år efter år.

Omtrent en uge inden ferien starter breder panikken sig: Indbakken er fyldt til bristepunktet med opgaver og projekter, der lige skal udføres og afsluttes, inden du kan holde ferie med god samvittighed. De lange arbejdsdage trækker tænder ud, men hvad kan du stille op? Arbejdet skal jo gøres, og verden står ikke stille, bare fordi du er væk nogle uger.

Behøver det at være sådan hver gang? Sådan går du på ferie uden stress

Nu er der ca. en måned, til sommerferien for alvor står for døren.  Hvad med allerede nu at komme på forkant ved at:

1) Tænke i tidsrealistiske baner, når du siger ja til opgaver:

  • Kan du nå at færdiggøre opgaven inden ferien?
  • Kan den tåle at ”ligge stille”, mens du er væk?
  • Hvis ikke, hvem kan tage over?
  • Er den bedre løst hos en kollega, der holder ferie på et senere tidspunkt?

2) Allerede nu at sætte tid af i kalenderen til at rydde op og færdiggøre aktuelle sager. Book gerne flere blokke af et par timers varighed i de sidste uger op til ferien. Så kan du stille og roligt arbejde dig igennem bunkerne inden for normal arbejdstid frem for at stresse dig igennem en masse feberredninger.

3) Afstem forventninger med omgivelserne – både internt i organisationen og eksternt. Gør opmærksom på, hvornår du går på ferie, og hvornår sidste deadline er for opgaver, der skal håndteres inden ferien.

4) Inden du går på ferie er det også en god idé at reservere tid til at læse og besvare mails, når du er tilbage igen. Indbakken er med garanti fyldt godt op, og det tager tid at arbejde sig igennem hundredevis af mails.

Med ønsket om en stressfri start på sommerferien!

Inspiration til din forretning?

 
Tidsregistrering i Excel