Har du udfordringer med Excel-eksporten?

Har du udfordringer med Excel-eksporten?

Microsofts Excel-team har foretaget en ændring i funktionaliteten af visse filtyper for at øge sikkerheden. Ændringen blev leveret i sikkerhedsopdateringerne KB3115262, KB3170008 og KB3115322. 

Vores løsningsforslag

Vi i TimeLog har lavet en video, der kan hjælpe dig til at indstille Excel rigtigt - Se den her. Vær opmærksom på, at ændringen skal laves for alle brugere, der benytter Excel-eksporten.

Information fra Microsoft

Sikkerhedsopdateringen ændrede hvordan Excel håndterer dokumenter, der er åbnet fra upålidelige placeringer (fx internetzonen), der ikke understøttes i beskyttet visning fx HTML/XML/XLA-filer. Åbning af dokumenter uden beskyttet visning er en sikkerhedsrisiko, og derfor blokeres åbning af dokumenter fra sådanne placeringer nu.

Vi er klar over at dette fjerner kompatibilitet med nogle eksisterende løsninger, og arbejder på at få disse filtyper understøttet med beskyttet visning. Indtil det sker, skal brugerne manuelt vise tillid til filen før de åbner den i Excel, som vist i et af løsningsforslagene længere nede i teksten. Excel kan stadig åbne disse filer uden problemer, hvis der er tillid til dem. Vi beklager, at Excel viser en sort skærm i stedet for en mere nyttig fejlmeddelelse med oplysninger om, hvad du skal gøre.

Vores udviklingsteam arbejder på at finde muligheder hvor sikkerheden bevares og hvor de samtidig kan hjælpe jer med jeres arbejdsproces.

Vi fraråder på det kraftigste at fjerne sikkerhedsopdateringen. Det udsætter dine systemer for risici. Yderligere oplysninger findes her:Microsoft Security Bulletin MS16-088 - Critical. Specifikt afsnittet vedrørende "Microsoft Office Security Feature Bypass Vulnerability – CVE-2016-3279".

Vi har listet nogle løsninger herunder. Disse vises rangeret fra den mest sikre til den mest risikofyldte. 

 1. Den bedste løsning er at stoppe med at bruge HTML ombrudt som XLS. Hvis du bruger indbyggede formater (fx XLS, XLSX, XLSB), der åbnes i beskyttet visning når der ikke er tillid til dem, vil dette give en vis form for beskyttelse mod de dokumenter, der åbnes.

 2. Du kan fjerne blokeringen af adgang til individuelle filer, som du ved er sikre ved at gøre dette:
  1. Højreklik på filen, og vælg Egenskaber.
  2. Klik på Fjern blokering på fanen Generelt.
  3. Klik på OK.
 3. Du kan gøre brug af eksisterende funktioner for pålidelige placeringer i Excel 2010, 2013 og 2016 via Filer > Indstillinger >Sikkerhedscenter > Indstillinger for Sikkerhedscenter > Pålidelige placeringer.
  1. Du kan gemme web-html-filen på en pålidelig placering på den lokale computer (Excel leveres med et sæt pålidelige standardplaceringer). Hvis du ikke kan se den lokale mappeplacering, som du har tillid til for disse filer, kan du prøve at trykke på knappen Tilføj ny placering..., og tilføje den i dialogboksen Pålidelig placering. Hvis HTML-dokumentet er gemt på en pålidelig placering, anvendes KB-rettelsen ikke (fx den usikre HTML-fil blokeres ikke). 

   Denne fremgangsmåde kan fjerne blokeringen af dig, men det medfører nogle risici, da der er fuld tillid til alle filtyper i pålidelige placeringer. Hvis en hacker kan placere filer på en placering, der er tillid til, kan de kan nemt udnytte brugere, som åbner sådanne dokumenter. Vær især forsigtig, når du angiver en brugerdefineret mappe som en pålidelig placering.

Yderligere oplysninger om implementering af løsningsmuligheder, efter produktversion:

Office 2016
Her kan du finde oplysninger om Pålidelige placeringer i Office
https://technet.microsoft.com/en-us/library/cc179039 (v=office.16).aspx
og oplysninger om indstillinger for beskyttet visning
https://technet.microsoft.com/en-us/library/ee857087 (v=office.16).aspx

Office 2013
Her kan du finde oplysninger om Pålidelige placeringer i Office
https://technet.microsoft.com/en-us/library/cc179039 (v=office.15).aspx
og oplysninger om indstillinger for beskyttet visning
https://technet.microsoft.com/en-us/library/ee857087 (v=office.15).aspx

Office 2010
Her kan du finde oplysninger om Pålidelige placeringer i Office
https://technet.microsoft.com/en-us/library/cc179039 (v=office.14).aspx
og oplysninger om indstillinger for beskyttet visning
https://technet.microsoft.com/en-us/library/ee857087 (v=office.14).aspx

 

  Tidsregistrering i Excel