3 måder at få overblik over medarbejdernes tid på

Blog 1: 3 måder at få overblik over medarbejdernes tid på

Arbejdsmiljøer i dag er dynamiske, og der er metoder til at undgå travlhed og forvirring. Hav kontrol over din tid er et andet udtryk for: tidsregistrering.

Overvejer du at få et system til tidsregistrering i din virksomhed? Det kan der være mange – gode – grunde til. Den bedste grund er, at et overblik over medarbejdernes  tidsforbrug fordelt på opgaver giver et overblik over økonomien. Så simpelt kan det siges.

 

Men hvilket system skal du vælge? Hvis du synes, det er uoverskueligt at gennemskue udbuddet, er du ikke alene: It’s a jungle out there. Der er rigtig mange måder at tidsregistrere på, og rigtig mange løsninger på markedet. Lige fra det mest simple til ret avancerede systemer. Og her er det vigtigt at gøre sig klart, at størst ikke nødvendigvis er bedst. Det afgørende er, at systemet passer til dine behov.

Tidsregistrering – 3 typer

Først gælder det om at danne sig et overblik. Overordnet set falder metoderne til tidsregistrering i tre kategorier, som vi kan kalde excel-arketonline stopur og online projektstyring. Se, om du kan genkende din virksomheds behov i en af de tre metoder:

Click here to see our sample offer!

1. Excel-arket

Den simpleste, mest basale tidsregistrering og løsningen, mange starter med. Medarbejderne kan skrive deres tidsforbrug ind i et ark med projekter og underopgaver og et faneblad til hver uge. Arket kan være mere eller mindre intelligent med beregning af flex, diæter og kørselsrapporter. Når projektet er afsluttet, kan timerne regnes sammen.

 

Fordele: simpelt og gratis.

Ulemper: upræcist, kun til tidsopsamling, ingen værdisætning på timerne, kan ikke samkøres med andre systemer.

 

2. Online stopur

For virksomheder i udvikling. I denne type elektroniske tidsregistreringsprogrammer kan der oprettes projekter og underopgaver, som medarbejderne registrerer tid under, mens de arbejder. Stopuret kører, indtil man stopper det. Man kan trække rapporter om tidsforbrug på projekter og på medarbejdere.

 

Fordele: billigt og ret præcist.

Ulemper: kun til tidsregistrering og simpel projektstyring, ingen værdisætning på timerne, kan ikke samkøres med andre systemer.

 

3. Online projektstyring

Til den moderne projektorienterede virksomhed i den digitale tidsalder. I dette system er medarbejdernes elektroniske tidsregistrering koblet til økonomisk projektstyring som fx værdisætning på tidsforbruget og kalender- og kontraktstyring. Her kan du trække rapporter løbende, på tværs af alle parametre, og har på den måde overblik over alle aspekter af et projekt: til estimering, planlægning, omkostningsstyring, ressourcetildeling, kommunikation, kvalitetsstyring og rapportering på nøgletal.

 

Fordele: præcist, giver overblik over nøgletal, har kroner og øre på hver enkelt tidsregistrering, kan dokumentere og analysere, kan samkøres med andre systemer, mulighed for tillægsmoduler efter behov.

Ulemper: koster noget, kræver lidt tid at sætte sig ind i.

 

Der findes også økonomisystemer, der har en lille smule tidsregistrering indbygget. Det gælder bl.a. for ERP-systemer, men her skal man være regnskabsmedarbejder for at kunne trække data ud. På evolutionens stamtræ for tidsregistreringssystemer er dette et sideskud og hører mere under økonomi-arterne. 

 

Click here to see our sample offer!
Maya Lander Gornitzka
Maya Lander Gornitzka
Inbound Channel & Sales Coordinator
TimeLog

BONUS-GUIDE: Vælg det rigtige system til tidsregistrering

Bliv guidet gennem de 5 vigtigste spørgsmål, du bør stille, inden du vælger dit næste system til tidsregistrering. 

undefined

Se hvad vi kan gøre for dig!

Gode råd og inspiration

 

Lad de gode råd og inspiration til din forretning, komme til dig.

  Tidsregistrering i Excel