Forsøger du at være mindful, når du er på arbejde, og fejler? Et tidsregistreringssystem kan hjælpe.

Forsøger du at være mindful, når du er på arbejde, og fejler?

Et tidsregistreringssystem kan hjælpe.

Mindfulness er at være til stede i nuet - ikke at lade tanker, vanemæssige mønstre og adfærd diktere dagen. Arbejdsmiljøer i dag er dynamiske. Der er snak, apps bipper, der kommer hele tiden nye opgaver på bordet, møder, kaffemaskinen i køkkenet larmer, lyden af fodtrin. Hvis vi ikke udfører vores daglige opgaver med mindfulness, kan alle disse faktorer opbygge en hektisk atmosfære.

 

Og omvendt kan det virke umuligt at være mindful, når arbejdsdagene er fyldte til randen med opgaver. Det betyder, at vores kreativitet og produktivitet med tiden falder, hvilket forårsager stress og utilfredshed, både for os selv, vores arbejdsgivere og kollegaer.

 

Bare rolig, der er metoder, der kan hjælpe til bedre scenarier, hvor travlhed og forvirring undgås.

Hav kontrol over din tid ...

“Sæt farten ned for at speede op igen” er et af de prominente mottoer for forskellige tilgange til mindfulness. Arbejdsmæssigt betyder det, at folk stræber efter at eliminere multitasking og tager én opgave ad gangen. Når arbejdsopgaver bliver til uoverskuelige klynger, kan du bruge forskellige apps til at få kontrol over dine projekter. Det giver også kollegaer mulighed for at vende tilbage og lave finpudsninger, hvis det er nødvendigt.

 

Kort fortalt: At arbejde mindful kan koges ned til en simpel og alligevel ikke let opnåelig kompetence: At styrke sit nærvær og overblik og herigennem blive bevidst om varigheden af dagens opgaver.

 

Hvis du gerne vil undgå hastværk, vil viden, om hvor meget tid du bruger på hver opgave, give dig mulighed for at planlægge din tid bedre. Du prioriterer måske opgaver, som kræver mere kreativitet og lader de administrative opgaver vente til den sidste time på den sidste dag. Denne form for planlægning afhænger af de krav du stiller til dig selv, kravene fra dine kollegaer og kravene fra din virksomhed.

 

Hvis du har kontrol over din tid på arbejdet, kan du dykke ned i dine opgaver med mere fokus og opmærksomhed, som i det lange løb vil give bedre kvalitet i arbejdet.

 

Sidst, men ikke mindst, hvis du har overblik over dine timer eller de timer, som dine kollegaer bruger på deres opgaver, så kan du bedre beregne omkostningsrentabiliteten på specifikke projekter. Det er ingen hemmelighed, at ikke alle projekter er rentable. Det er afgørende at vide, hvilke projekter der er rentable, så du undgår at tabe tid og miste dyrebare, kreative ressourcer.

 

 

… er et andet udtryk for: registrér din tid

 

 

Hvis du vil nå det ønskede niveau af mindfulness på arbejdet, så kan du ikke hele tiden tjekke uret for dig selv eller dine kollegaer. Det lyder lige så logisk som at finde sand i Sahara.

 

Hvad du, dine kollegaer og din virksomhed har brug for er et effektivt tidsregistreringssystem, som kan hjælpe dig med at etablere mindful opgaveorientering og -fordeling.

 

Hvordan finder du så ud af, hvilket system du har brug for? Der er nogle spørgsmål, som du er nødt til at stille, før du investerer i og implementerer et nyt system:

  • 1. Har vi brug for et omfattende system eller vil et simpelt være tilstrækkeligt?
  • Kompleksiteten af tidsregistreringssystemet afhænger af de krav, som I har i virksomheden. Du behøver ikke at lægge dig fast på mere eller mindre end, hvad I har brug for. Du skal bare være opmærksom på, at jeres krav vil ændre sig over tid.
  • 2. Kan systemet vise tidsforbrug i realtid?
  • Vil du følge udviklingen af dine kollegaers opgaver under udførelsen af projektet? Hvis du vil mere end bare at se tidsforbruget, når projektet er slut, så skal det have indflydelse på dit valg af tidsregistreringssystem.
  • 3. Integrerer det med vores andre systemer?
    For at spare endnu mere tid skal systemet kunne integreres med de andre systemer, du bruger, så det bliver et værktøj i stedet for en hindring i dit daglige arbejde. Mange vil gerne kunne integrere med deres økonomi-, løn- eller CRM-system for at minimere administrativt arbejde.

Er du klar til at tage hånd om dine timer, dine medarbejderes timer og din virksomhed?

Click here to see our sample offer!
Maya Lander Gornitzka
Maya Lander Gornitzka
Inbound Channel & Sales Coordinator
TimeLog

BONUS-GUIDE: Vælg det rigtige system til tidsregistrering

Bliv guidet gennem de 5 vigtigste spørgsmål, du bør stille, inden du vælger dit næste system til tidsregistrering. 

undefined

Se hvad vi kan gøre for dig!

Gode råd og inspiration

 

Lad de gode råd og inspiration til din forretning, komme til dig.

  Tidsregistrering i Excel