TimeLog och GDPR

TimeLog och GDPR

Vi har samlat ihop vad du behöver veta om TimeLog och dataskyddsförordningen för att ge er kunskap om hur den nya förordningen påverkar er data i TimeLog.

GDPR (General Data Protection Regulation), som på svenska kallas 'Dataskyddsförordningen', är EU:s nya persondataförordning som träder i kraft den 25. maj 2018. Syftet med dataskyddsförordningen är att skydda EU:s medborgare mot missbruk av deras personuppgifter. Därför ska alla europeiska företag anpassa sig till en rad nya krav om hur personliga uppgifter samlas in och behandlas på ett säkert sätt.

Lagen ställer stränga krav på oss som personuppgiftsbitträde och er som personuppgiftsansvarig. Inne TimeLog har vi precis publicerat vårt personuppgiftsbiträdesavtal (engelska) och det visas endast för den som är avtalsansvarig hos er. Avtalet ska undertecknat den 8 maj och avtalsansvarig person kommer ha tillgång till avtalet inne i TimeLog från och med nu.

Vi kommer inte teckna avtal med våra kunder - utan alla våra kunder får vårt personuppgiftsbiträdesavtal eftersom vi därmed säkrar att ni alla får samma skydd.

Vi uppdaterar löpande nedan guider, så det kan vara en bra idé att läsa igenom våra texter om dataskyddsförordningen emellanåt för att säkra er att ni håller er uppdaterade.

TimeLog och dataskyddsförordningen: Guider

Om ni inte har full koll på de grundläggande kraven i förordningen eller saknar grundläggande information om dataskyddsförordningen rekommenderar vi att ni läser mer på Datainspektionens hemsida eller går igenom GDPR-guiden på Verksamt.se så att ni lär er reglerna för säker databehandling.

GDPR: Vår policy

Vi i TimeLog lägger stort fokus på att efterleva våra företagspolicys. Här hittar du våra olika policys och information om vad de betyder för dig som är kund hos TimeLog.

Cookiepolicy
Säkerhet
Privacy policy